Tegenwoordig bestel ik mijn ingrediënten bij een boerderij die op de tropische producten na, alleen producten van Nederlandse teelt levert. De tropische producten zijn kokosnoten, pitahaya/pitaya, laos, gember, kurkumawortel, dadels, Marokkaanse munt en tamarindepeulen.
De basisingrediënten zijn goed voor wel 3 weken. Als ik één gerecht maak, kan ik er als alleenstaande iedere dag twee borden van opscheppen.
In mijn bestelling zaten:
- Onbespoten citroenen en limoenen;
- Limoenblaadjes, jong;
- Kokosnoten;
- Pitaya's;
- Groene kool (voor nassi of bami);
- Taugé;
- Paprika's;
- Rode en groene chilipepers;
- Rucola;
- Rodekool;
- Witte uien;
- Rode uien;
- Gebrande knoflook (makkelijk te pellen!);
- Dadels (heel zoet);
- Tamarindepeulen (een zuurmiddel om te weken voor de curry);
- Laos, gember en kurkumawortel;
- Tomaten;
- Bosuien;
- Sereh (citroengras)
Het knalroze fruit is Pitaya of Pitahaya. Als deze rijp is, is de vrucht heel zoet |