Het weekend gaat op aan eten maken voor de hele week. Ik haal alle ingrediënten in huis om vooruit te kunnen. Het is dan ook een kleurrijk geheel.
Dit weekend maakte ik o.a. een Thaise visschotel met glasnoedels en dikke woknoedels, afgetopt met gamba's.
Ingrediënten
- Paprika tricolore (bio);
- bosui;
- 5 knoflookuien;
- 3 grote uien;
- limoen (bio);
- tomaten (bio);
- platte peterselie;
- koriander;
- gember;
- kurkumawortel;
- 5 rawitpepers;
- 3 gedroogde chilipepers;
- 2 bakken kastanjechampignons;
- komijn, ongemalen;
- sesamolie;
- sojasaus (bio);
- Xeres (droge sherry)
Het lijkt misschien veel qua ingrediënten, maar ik hak alles met een nakirimes om snel klaar te zijn met de voorbereiding. Ik ben nooit langer dan een kwartier bezig met hakken.