woensdag 25 augustus 2021

Veilig onderwijs ten tijde van corona: rechten van werknemers (docenten en andere werknemers) in het onderwijs [automatische repost]





Onthoud: instanties maken het zichzelf en anderen onnodig moeilijk door niet direct in te grijpen om aërogene transmissie van dit coronavirus te bestrijden. Het is minstens 150 jaar bekend dat pathogenen via de lucht kunnen worden overgedragen en dat mensen geen klachten hebben op het moment dat ze zeer besmettelijk zijn.

De wetenschap is er. Doe er wat mee. Intelligente mensen passen wetenschap toe in de praktijk, om problemen op te lossen. Mensen die zich liever overgeven aan nodeloze gezondheidsschade, houden deze pandemie gezamenlijk in stand. Dat terwijl eenvoudige aanpassingen uitkomst bieden en investeringen op de lange termijn groot voordeel opleveren. 

Voor werkgevers geldt bovendien dat zij verplicht zijn om alle voorzorgsmaatregelen te treffen om gezondheidsschade onder werknemers te voorkomen. Doen zij dit niet, dan zijn zij aansprakelijk voor schade die zij zélfs niet kenden op het moment van het intreden van de gezondheidsschade.